Τοποθεσία & Γύρω Περιοχή - Μεγάλα Χωράφια Χανιά, Κρήτη

Το παραδοσιακό Κρητικό χωριό Μεγάλα Χωράφια απλώνεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, μόλις 12χλμ μακριά από την όμορφη Βενετσιάνικη πόλη των Χανίων, 3χλμ από την πόλη της Σούδας και 4χλμ από το παραθαλάσσιο χωριό Καλύβες.

Η «Θέα» βρίσκεται στην ανατολική ράχη της πλαγιάς του χωριού, η οποία απλώνεται μέχρι τα ερείπια της αρχαίας/Ρωμαϊκής πόλης Απτέρα και παραπέρα, ως το Τουρκικό φρούριο με την μεγαλοπρεπή θέα προς την ακτογραμμή της δυτικής Κρήτης.

Στο χωριό μπορεί κανείς μεταξύ άλλων να βρει 3 ταβέρνες και ένα καφενείο με παραδοσιακή Κρητική κουζίνα, ενώ υπάρχει και ένα mini market όπου πωλείται καθημερινά φρέσκο ψωμί. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που, εκεί που οι επισκέπτες απολαμβάνουν το φαγητό, τον μεζέ ή τον καφέ τους στις τοπικές ταβέρνες, καταλήγουν να γνωρίζονται με χωρικούς της περιοχής και να τα λένε από καρδιάς, πίνοντας μαζί ουζάκια ή το διάσημο τοπικό ποτό, την τσικουδιά ή ρακή!

Υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες στην γύρω περιοχή. Οι κοντινότερες παραλίες είναι η Κυανή Ακτή στο Καλάμι (2,5χλμ) και η παραλία του χωριού Καλύβες. Και στις δύο παραλίες υπάρχουν ταβέρνες όπου σερβίρεται ντόπιο ψάρι. Συνιστάται η ενοικίαση αυτοκινήτου, καθώς η περιοχή έχει πολλές τοποθεσίες ενδιαφέροντος, μερικές από τις οποίες δεν είναι προσβάσιμες με τα πόδια. Υπεραστική συγκοινωνία συνδέει τα Μεγάλα Χωράφια με τα Χανιά σε καθημερινή βάση.

Τα Μεγάλα Χωράφια είναι εξαιρετική περιοχή για παρατήρηση πολλών ειδών πουλιών, από χελιδόνια έως γεράκια και αετούς. Η πλεονεκτική τοποθεσία των δύο σπιτιών, σε κάποιο υψόμετρο, ανταμείβει τους παρατηρητές των πουλιών.

Περιοχές Αποκορώνου
περισσότερα