Περιοχές Αποκορώνου

Καλύβες στον Αποκόρωνα Χανίων στην Κρήτη

Στο Αποκόρωνα Χανίων 19 χλμ από την πόλη των Χανίων συναντάμε τις Καλύβες, ένα όμορφο παραθαλάσσιο χωριουδάκι κτισμένο αμφιθεατρικά κατά μήκος της παραλίας των Καλυβών. Τις Καλύβες διαπερνάει ο ποταμός Ξύδας που χωρίζει το χωριό σε 2 πλευρές οι οποίες συνδέονται με μικρά γεφυράκια κατάλληλα για ρομαντικούς περίπατους.

Η παραλία των Καλυβών είναι αμμουδερή με μήκος περίπου μισό χιλιόμετρο ενώ τα νερά της είναι ρηχά γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για οικογενειακές διακοπές. Κατά μήκος της παραλίας των Καλυβών υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες που συχνά προσφέρουν δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους πελάτες τους.

Οι Καλύβες αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να περάσουν ήρεμες διακοπές σε ένα γραφικό και ήρεμο τουριστικό θέρετρο. Η ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα είναι πρώτη στις προτιμήσεις ταξιδιωτών που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ομορφιές δυτικά του νομού Χανίων παίρνοντας μία γεύση από την παραδοσιακή κρητική ζωή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
thea-kournas

Λίμνη Κουρνά στον Αποκόρωνα Χανίων

Νότια από την παραλία της Γεωργιούπολης 43 χλμ ανατολικά της πόλης των Χανίων συναντάμε τη μοναδική φυσική λίμνη της Κρήτης, τη λίμνη του Κουρνά. Στη λίμνη έχει αναπτυχθεί ένα θαυμάσιο οικοσύστημα γιατί είναι από τις λίγες περιοχές της Κρήτης όπου υπάρχει άφθονο γλυκό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ενώ έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Βρίσκεται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με σπάνια φυτά, δέντρα και πτηνά ενώ λόγω της μεγάλης ποσότητας φυκιών που βρίσκονται στον πυθμένα της είναι σκοτεινή και από πολλούς πιστεύεται ότι είναι άπατη (χωρίς πάτο).

Η λίμνη του Κουρνά αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους ντόπιους αλλά και για επισκέπτες του νησιού ενώ είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση και περίπατους. Υπάρχει επίσης δυνατότητα ενοικίασης θαλάσσιου ποδηλάτου για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη λίμνη παραμέσα από την ακτή της. Τους χειμερινούς μήνες ο περίπατος γύρω από τη λίμνη του Κουρνά είναι αδύνατος καθώς ανεβαίνει η στάθμη της λόγω των βροχοπτώσεων.

Τουριστικό Θέρετρο Γεωργιούπολη Χανίων, Κρήτη

Η Γεωργιούπολη είναι ένα μικρό τουριστικό θέρετρο βορειανατολικά της πόλης των Χανίων, κτισμένη σε μία καταπράσινη περιοχή του Αποκόρωνα γεμάτη ποτάμια, πηγές και λίμνες.

Η παραλία της Γεωργιούπολης έχει μήκος 10 χιλιόμετρα και είναι αμμουδερή με ρηχά νερά, κατάλληλη για τα παιδιά. Στο κομμάτι της παραλίας που βρίσκεται μέσα στο χωριό είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, καφετέριες και εστιατόρια ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης.

Η Γεωργιούπολη αποτελεί καλή επιλογή για οικογενειακές και ήρεμες διακοπές στην Κρήτη ενώ μπορεί να θεωρηθεί και αφετηρία εξορμήσεων στις ομορφιές του Αποκόρωνα.

thea-georgioupolis